Legfrissebb bejegyzések

 • Áttörés

  2018. június 14.
 • Szeretet bebugyolálva

  2018. január 25.
 • Édes élet! Édes?

  2018. január 18.
 • Az első háromnapos örömünnepünk

  2018. január 11.
 • Vigyáznak ránk

  2017. december 24.

Visszajelzések

 • Kriszti: Olvashatok rengeteg okos gondolatot, magammal csak emberek között találkozhatok. Az elvonulás nagyon meleg, biztonságos fészek ehhez a találkozáshoz, hogy utána a hétköznapokban szabadabban, magabiztosabban tudjak szárnyalni.
 • Vera: Az augusztusi 4 napos elvonulás margójára: Elfogadás, biztonság, rugalmasság és határozottságFantasztikus 4 napunk volt az augusztus elvonuláson. Gyakorlatilag úgy indultam neki, hogy most épp nincs olyan témán, ami nagyon foglalkoztatott volna. Miért is ...
 • Andi: Eredetileg az idei évi célom az volt, hogy mint vezető fejlesszem magam. Ehhez azonban – rá kellett jönnöm – elengedhetetlen, hogy saját magamat alaposabban megismerjem. A magunkkal való szembenézés, a belső utazás viszont nem egyszer ijesztő és ...
 • További visszajelzések

Visszajelzések

Gabriella

Kedves Móni és Viki! Először is nagyon hálás vagyok, hogy rajtatok keresztül megismerhettem egy új világot. Négy szomatodráma játékon vettem részt, és gyökeresen megváltozott a gondolkodásom, az emberekhez való hozzáállásom, és kitágult az életterem. Azelőtt úgy éreztem, hogy állandóan magam körül forgok beszorítva egy dobozba, amiből nem tudok kijönni. Tehetetlennek, tutyimutyinak éreztem magam, és azért könyörögtem istenhez, hogy csináljon végre belőlem embert. Jelentem, elkezdődött. Azt gondolom, nagyon sok embernek szüksége van még erre az ajándékra, mertez ajándék, és egyben eszköz arra, hogy elakadt dolgainkat feloldjuk vele, és végre felszabaduljunk. Külön öröm számomra az az elfogadó szeretet, amivel körülveszitek azokat, akikkel dolgoztok, hogy nem akartok senkit megváltoztatni, biztonságos környezetben gyógyulhat mindenki. Munkátokhoz sok sikert kívánok, szeretettel: Gabriella

Vera

Az augusztusi 4 napos elvonulás margójára: Elfogadás, biztonság, rugalmasság és határozottság Fantasztikus 4 napunk volt az augusztus elvonuláson. Gyakorlatilag úgy indultam neki, hogy most épp nincs olyan témán, ami nagyon foglalkoztatott volna. Miért is mentem akkor? Mert tudom, hogy Ti, Móni és Viki mindig meg tudtok lepni. Minden eddigi találkozásunk alkalmával a legváratlanabb módokon kaptam tőletek, általatok, valami csodás ajándékot, felismerést, "jóreggeltkívánok"-ot. Példaértékű számomra az a nyitottság, ítéletmentesség és rugalmasság amivel az emberek felé fordultok. Az a mindenre kiterjedő figyelmesség, empátia, elfogadás, amit az elvonuláson újra és újra megélhettem, az az a fajta minőség, amire általánosságban minden ember vágyik. Számomra ez egy "megérkeztem" érzéssel ért fel, ami valahogy így szól: És tényleg.... minden jelmez nélkül, itt úgy fogadnak el, amilyen vagyok. Szavak nélkül..., nem mondják..., egyszerűen csak tudod, és érzed.

Tamás

Életem első szomatodráma "játékán" vehettem részt Viki és Móni vezetésével, akik végtelen szeretettel, alázattal és magas szintű szakmai hozzáértéssel kezelték az esetemet. Az elmúlt öt évemet intenzív önismereti munkával töltöttem, őszintén szólva nem hittem, hogy az eddigiekhez képest bármi újat, vagy bármi mélyebbet találhatok majd. Vigyázó támogatásukkal bizony átléptem egy új dimenzióba. A könnyed, játékos, eleinte picit szürrealisztikusnak tűnő kavalkádból szinte varázsütésre bontakozott ki a lelkemben két olyan felismerés, melyet józan ésszel, terápiával, vagy egyéb más módszerekkel eddig nem érhettem el. Itt a szívem mélyére, a legutolsó sejtemet és legapróbb részecskéimet is átjárva hatottak rám a történések, a játékvezető pontosan eltalált mondatai, a játékostársak intuitív megmozdulásai döbbenetes hatással voltak rám. Bennem kinyílt egy új ajtó, amely mögött új lehetőséget, új utat találtam. Hálás vagyok, köszönöm.

Kata

Én nagyon sokat játszottam egyéniben Vikivel. Volt, hogy hetente-kéthetente találkoztunk, és együtt térképeztük fel a benső világomat. Mindig azt éreztem, hogy bármilyen témát, problémát hozhatok, odafigyeléssel, gyengéden kísér. Bármilyen állapotomban mindig teljesen önmagam lehettem, és közben nagyon szeretve éreztem magam. Nagyon gyógyító volt ez nekem. Nagy hálával emlékszem ezekre az alkalmakra.

Kriszti

Olvashatok rengeteg okos gondolatot, magammal csak emberek között találkozhatok. Az elvonulás nagyon meleg, biztonságos fészek ehhez a találkozáshoz, hogy utána a hétköznapokban szabadabban, magabiztosabban tudjak szárnyalni.

Mariann

Hihetetlen, ahogy az egész nap felépül, és az aktuálisan megoldandó élethelyzetre irányul a figyelem! Ismét kibontottam egy réteget magamból!

Viki

Felejthetetlen élmény! Valódi katarzis...

Zsuzsi

Az idei, kéthetes nyári szabadságomhoz testileg-lelkileg lefáradva, kimerülten érkeztem. Egy hosszabb szabadság a töltődés és a jól megérdemelt pihenés ideje; ha fáradtan kezdi is az ember, de várakozással, „Élményekre fel!” felkiáltással ugrik bele. Én viszont tele voltam bizonytalansággal, szorongással, félelmekkel, amiket már jó ideje cipeltem magammal, már testi tüneteket okozva magamnak. Szóval, csupa olyan érzéssel voltam tele, ami semmiképp sem társítható egy nyári szabadság boldog kezdetével. Nagyon jó időzítéssel, a szabadságom második napjára volt lebeszélt „élménynapom” (én így hívom) Mónival is Vikivel, amire csak annyit tudok mondani, hogy TELJES volt. A lehető legteljesebb. A közös, intenzív játékunk során vezettek nagy szeretettel, megengedéssel, türelemmel és beleéléssel. A játék még mindig tart nálam: a „csomagot”, amit kaptam Mónitól és Vikitől, hazahoztam, és minden nap elő tudok húzni belőle valamit, amit csak akkor értek meg és fogadok el igazán. Elfogadásból kaptam leckét, az érzéseink elfogadásából. Ja, és nem elhanyagolható: a szabadságom többi része pihentető, feltöltő napokat hozott. :-) A szabadság ugyan már tovatűnt, az érzések viszont kísérnek tovább. Móni, Viki! Köszönöm! Remélem, még sok közös élményünk lesz!

Misi

Pár napja Anya témában kísért engem Móni és Viki. Mélyen eltemetett érzelmek jöttek fel a folyamatban és utat találtak maguknak az érzések. Sok évtizedes blokkok oldódtak. Teljesen megváltozott az energetikai állapotom. Kisimultam, energikussá váltam alig több, mint egy óra alatt. Hálás köszönet a megengedő, türelmes és szeretetteli hozzámállásotokért!

Kriszti

Okos gondolatokért, megoldásokért jöttem, de érzéseket kaptam. Hálás köszönet annak a megtapasztalásáért, és megéléséért, ahogy a szomorúságból boldogság lesz. Köszönöm,

Józsi

2017. májusi elvonulás: Tényleg nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek aki csak létezik és létezni akar. Én már holnap visszajönnék.

Mariann

„…ahogy kézen fogtál, és nagyon érezve, mikor mennyire vagyok képes rá, úgy vezetve, kísérve, támogatva, előttem, mellettem, mögöttem, nem húzva-rángatva, de szeretettel körbeölelve tetted és teszed, jössz velem a változásokon keresztül, türelemmel kivárva, amikor képes vagyok emelni a lábam és lépni, és minden kis lépésnek, felismerésnek velem örülni, hát azt nem tudom eléggé megköszönni.”

Mariann

Bámulatos, ahogy Viki együtt rezgett a csoporttal, ahogy bátran váltott az eszközök és módszerek között attól függően, a helyzethez és az egyénhez melyiket érezte megfelelőbbnek az adott pillanatban. Nagyon jól ráérzett, mikor kell megállni egy folyamatban és mikor lehet még egy kicsit noszogatni az alanyt vagy az eseményeket. Nem éreztem elvárásokat, hogy teljesítenem kell.

Viki

tegnap, amikor a Demivel jöttünk haza, olyan nagyon más mozgásai voltak ennek a kicsi babának - jóhogy elsőre megijedtem tőle! :) aztán nyugtáztam, hogy direktben a húgyhólyagomat rugdossa és ez most valami új. de még este is olyan "fura helyen" volt. és ma reggel is még mindig ez a más van. és most jövök rá, hogy az a helyzet, hogy nem csak fizikailag érzem a kis testének a mozgását, hanem minden egyes mozdulása nagyon megérint. nagyon megmozdítja az érzéseimet, érzelmeimet. annyira új ez. jesszusom, annyira más, új, az egész testemet átjáró, betöltő érzés... és azt is nagyon tudom, hogy eddig blokkoltam, hogy ezek járjanak köztünk. és tegnap este a rövid névlistánkból nagyon megszerettem azt a hármat, ami csupa melegséget sugároz számomra.

Andi

Vikitől és a csoportunktól új dimenziókat kaptam útravalónak. A megnyílás, az elfogadás és a befogadás dimenzióit. Ez a szeretetteli, bátorító és erőt adó közeg elindított egy új úton, amit kezdetben bizonytalanul szemléltem. Ma már gazdagabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzem megéléseimet és kapcsolataimat, amit környezetem is visszatükröz. Ez az útravaló lehetőség, de egyben felelősség is, mellyel megérthetem, elfogadhatom önmagamat, és teljesebbé tehetem az életemet.

Andi

Köszönöm Viki azt a fel sem sorolható sok mindent, amit kaptam Tőled. Finom, de határozott terelgetésed mindig pont annyit és akkor adott, amikor és amennyit kellett, és be tudtam magamba fogadni. Olyannyira ránk tudtál hangolódni, hogy ez még nagyobb nyugalmat és biztonságot árasztott felénk, mint amit akkor fel tudtam fogni belőle. Nagyon jó csoportvezető vagy, akire bármikor újra rábíznám magam és ismerőseimet is!

Andi

Eredetileg az idei évi célom az volt, hogy mint vezető fejlesszem magam. Ehhez azonban – rá kellett jönnöm – elengedhetetlen, hogy saját magamat alaposabban megismerjem. A magunkkal való szembenézés, a belső utazás viszont nem egyszer ijesztő és fájdalmas, amibe lehet, hogy nem is vágtam volna bele, ha nem Viki az, aki végigkísér ezen az úton… Viki hihetetlen empátiája és emberszeretete olyan biztonságos légkört teremtett, ahol nyugodtan az lehettem, aki vagyok és felszínre kerülhettek azok a tudatalatti mélyére süllyesztett problémák, amiktől ideje volt megszabadulnom.