Közelgő programjaink

 • Október 3.

  Fedezd fel Magad!4 napos őszi SzívTér tábor

Legfrissebb bejegyzések

 • Áttörés

  2018. június 14.
 • Szeretet bebugyolálva

  2018. január 25.
 • Édes élet! Édes?

  2018. január 18.
 • Az első háromnapos örömünnepünk

  2018. január 11.
 • Vigyáznak ránk

  2017. december 24.

Visszajelzések

 • Andi: Köszönöm Viki azt a fel sem sorolható sok mindent, amit kaptam Tőled. Finom, de határozott terelgetésed mindig pont annyit és akkor adott, amikor és amennyit kellett, és be tudtam magamba fogadni. Olyannyira ránk tudtál hangolódni, hogy ez még nagyobb ...
 • Andi: Vikitől és a csoportunktól új dimenziókat kaptam útravalónak. A megnyílás, az elfogadás és a befogadás dimenzióit. Ez a szeretetteli, bátorító és erőt adó közeg elindított egy új úton, amit kezdetben bizonytalanul szemléltem. Ma már gazdagabbnak és ...
 • Viki: tegnap, amikor a Demivel jöttünk haza, olyan nagyon más mozgásai voltak ennek a kicsi babának - jóhogy elsőre megijedtem tőle! : ) aztán nyugtáztam, hogy direktben a húgyhólyagomat rugdossa és ez most valami új. de még este is olyan "fura helyen" volt. és ...
 • További visszajelzések

SzívTér Szomatodráma Nap

A szomatodráma egy cselekvésorientált önismereti módszer, Dr. Buda László által megálmodva és kidolgozva, ahol kis (5-6 fős) csoportban megismerkedhetünk testünk-lelkünk jelzéseivel. Mindezt játékosan, szeretettel, elfogadással teli módon.

A szomatodráma módszerrel közelebb tudunk kerülni azokhoz a testi tüneteinkhez, betegségeinkhez, érzéseinkhez, melyek számunkra fontosak, nehézséget okoznak, és esetleg legszívesebben eltüntetnénk őket az életünkből. Megismerkedni egy tüntettel, betegséggel, beengedni magunkba azt, hogy "most ez van itt", "kíváncsi vagyok rá", "szeretném megérteni" és ezekre mind kinyitni a szívünket, erre ad lehetőséget a "szomatodráma szőnyeg".

"szomatodráma szőnyeg"

Ezen a szőnyegen 5-6 fő játszik. Minden szomatodráma játéknak van egy Főszereplője, egy Játékvezetője és Szereplői. A Főszereplő témájával foglalkozunk, és a Szereplők segítségével jelenítjük meg az adott témát. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a kis létszámú csoport ad egy biztonságérzetet mind a Főszereplőnek, mind a Szereplőknek, könnyebben nyitják meg szívüket, könnyebben mondanak ki számukra nagyon fontos, általában addig ki nem mondott mondatokat egy-egy szomatodráma játék során.

Testünk memóriája fantasztikusan működik. Akár a gének szintjén is megőrzi azokat a konfliktusokat, amikre mi már nem is emlékszünk. Így lehet az, hogy egy adott szerv, tünet úgy nyilvánul meg a játék terében, mint ahogy például egy számunkra fontos kapcsolatunk szereplője gyerekkorunkban. Megmutatja, hogy melyik az a kapcsolódás, ami bennünk értetlenséget, elutasítást, ellenállást, kirekesztettséget, illetve egyéb nehéz érzéseket, vált ki. Tudattalanunkból segíti előhozni azokat az eseményeket, amik ezen kapcsolódások alatt történtek velünk. Így egyszer csak megláthatunk egy élethelyzetet a szőnyegen, ami épp ott és akkor megmutatja, melyik az a kapcsolatunk, ami rendezésre szorul bennünk.

Ahogy zajlik a játék, a Főszereplőnek lehetősége nyílik szabadon megmutatni, kifejezni érzéseit, megtalálni és kimondani a régóta feszítő mondatokat, megfogalmazni szükségleteit az adott helyzetben. Lehetősége nyílik arra is, hogy több szerepet kipróbáljon, megtapasztalja mindazon érzéseket, amiket az adott szerep hordoz. Ez rengeteget szokott segíteni a megértésben. Megérezni azt, hogy az a fontos szereplő nem rossz szándékból, nem gonoszságból tette, amit tett, hanem egyszerűen nem volt más eszköze, nem volt más viselkedési mintája az adott szituációban, a megértés mellett megnyugvást is hozhat Főszereplőnknek. Ilyetén módon, természetes úton történik a helyzet feldolgozása, érzelmi "tisztába tétele". Egyfajta harmónia tud kialakulni, ami nem elvárt, nem "kötelező" de valahogy minden esetben érezhető, hogy legalább egy lépéssel közelebb került hozzá a játék Főszereplője.

A módszerről a Szomatodráma hivatalos honlapján, ezen a linken olvashatsz még.

A SzívTér Szomatodráma Nap keretén belül minden résztvevő számára biztosított a saját témát feldolgozó szomatodráma játék.