Legfrissebb bejegyzések

 • Áttörés

  2018. június 14.
 • Szeretet bebugyolálva

  2018. január 25.
 • Édes élet! Édes?

  2018. január 18.
 • Az első háromnapos örömünnepünk

  2018. január 11.
 • Vigyáznak ránk

  2017. december 24.

Visszajelzések

 • Zsuzsi: Az idei, kéthetes nyári szabadságomhoz testileg-lelkileg lefáradva, kimerülten érkeztem. Egy hosszabb szabadság a töltődés és a jól megérdemelt pihenés ideje; ha fáradtan kezdi is az ember, de várakozással, „Élményekre fel! ” felkiáltással ugrik bele. Én ...
 • Misi: Pár napja Anya témában kísért engem Móni és Viki. Mélyen eltemetett érzelmek jöttek fel a folyamatban és utat találtak maguknak az érzések. Sok évtizedes blokkok oldódtak. Teljesen megváltozott az energetikai állapotom. Kisimultam, energikussá váltam ...
 • Andi: Köszönöm Viki azt a fel sem sorolható sok mindent, amit kaptam Tőled. Finom, de határozott terelgetésed mindig pont annyit és akkor adott, amikor és amennyit kellett, és be tudtam magamba fogadni. Olyannyira ránk tudtál hangolódni, hogy ez még nagyobb ...
 • További visszajelzések

6 nap 6 lépés - SzívTér önismereti csoport

„A csoport a Találkozások tere. Találkozás másokkal és találkozás önmagunkkal. Mások szemének és szívének tükrében, a szeretet terében fedezhetjük fel önmagunkat.” (idézet A csoport ereje című cikkünkből)

Erre a felfedező útra hívunk Téged!

1 nap „én és a kapcsolataim” a csoport tükrében

1 nap „én és a testem”, „testem üzenetei” a szomatodráma játék segítségével

1 nap a „szabad önkifejezés”gyakorlására

1 nap „mindenki egyért, egy mindenkiért” a közösség ereje által

1 nap ismerkedés a bennünk élő Gyermekkel

1 nap „útravaló a mindennapokhoz” játékos összegzés, búcsú

=

6 nap játékos tapasztalásokkal, érzéseink mentén, mindezt szeretetteli légkörben, 4-8 fős zárt csoportban

Kíváncsivá tettek a fenti témák? Szeretnéd ezt a 6 lépést egy nyitott, támogató közösségben megtenni Önmagadért? Lelkesít az új élmények megtapasztalásának lehetősége?

Egy olyan programot hoztunk létre a 6 nap 6 lépés - SzívTér önismereti csoport életre hívásával, amely időtartamát tekintve előre jól tervezhető, megkönnyítve ezáltal az elköteleződést a csoportra. Emellett olyan speciális témákat érintünk a 6 nap alatt, amelyek külön-külön is nagyon jól megállják a helyüket, viszont így, csokorba szedve, egymásra építve a napokat, egy egésszé tudnak válni, lehetőséget nyújtva a résztvevőknek bejárni egy önismereti utat. Az utolsó nap kimondottan arra fókuszálunk, hogy mindaz, amit együtt megtapasztaltunk hogyan vihető át a hétköznapokba, hogyan válhat a mindennapok részévé a sok élmény, a hangulat, amit a csoportban átéltünk.

Bővebben a 6 nap programjáról

Első nap:

Páros, nagy csoportos gyakorlatok segítségével összeismertetjük a csoporttagokat, feltérképezzük, hogy ki mit vár a csoporttól. A csoporttagok egymás segítségével megalkotják a legfontosabb kapcsolati rendszerük térképét. Itt megízlelhetik, milyen belépni egy-egy az életükben fontos szereplőnek a helyére. Ez segíti a résztvevőket a szerepben levő élmény megtapasztalásában. Szerepben lenni azt is jelenti, hogy megérzi testi-lelki szinten annak a helyzetét, érzéseit, akinek a szerepébe beálltunk. Ebből a helyzetből új nézőpontot kapunk a kapcsolathoz.

Második nap:

A testtel és a test üzeneteivel foglalkozó napunk tovább segíti a csoportot kapcsolati rendszerének gyógyításában. Részletes leírást ehhez a naphoz a SzívTér Szomatodráma Nap leírásánál találsz.

Harmadik nap:

Négy fontos témát érintünk a nap folyamán páros, kiscsoportos gyakorlatok mentén, melyek: őszinte közlés - egy helyzetben felismerni valódi mondanivalónkat, azt megfogalmazni és átadni -; egyértelmű kérés - megtalálni és felszabadítani azokat a gátakat, amik akadályoznak minket a kérésben -; nemet mondás - felfedezni milyen következményektől tartunk, amikor nem merünk valamire egyértelműen nemet mondani -; és a meghallgatás - megtapasztalni milyen az, amikor a saját nézőpontunkat féretéve teljes figyelmünket a másiknak adjuk. Ennek a napnak a célja, hogy minden résztvevő olyan élményt kapjon a csoportban, amelynek tapasztalatait átültetheti a mindennapokra. Ez a nap is nagyon gyakorlat-orientált, sok-sok saját élménnyel gazdagító. A délután folyamán saját témához kapcsolódóan játszunk a délelőtt átéltek nyomán.

Negyedik nap:

A külső kapcsolatok mellett nagy fontosság van saját magunk különböző életszakaszaink való találkozással, megismerni azokat a gyermeki énjeinket, akik bennünk élnek, újra kapcsolódni velük, megérteni, megérezni őket. Megérezni, felismerni és érvényesíteni a szükségleteiket. Ehhez páros és kis csoportos gyakorlatokkal készülünk, biztosítva azt a bizalommal és szeretettel teli légkört, ami segíti a találkozásokat.

Ötödik nap:

Ezen a napon az adok-kapok egyensúlya lesz a fókuszban. Milyen érzés, amikor adunk, milyen érzés elfogadnunk a figyelmet, szeretetet vagy akár a gondoskodást. Erről a napról részletesen az „ÉN-Idő” a SzívTérben programunk leírásában olvashatsz.

Hatodik nap:

Az utolsó napot arra szánjuk, hogy egyéni, páros és csoportos gyakorlatok mentén rögzítsük mindazt, amit ez elmúlt alkalmakkor megéltünk, amiben változást értünk el. Ennek azért látjuk nagy fontosságát, mivel sokszor lehet hallani, hogy egy csoportban mennyivel másképp vagyunk jelen, mennyivel elfogadóbb a környezet, mint a hétköznapokban. Eszerint a csoportban megélteket nem, vagy csak nagyon nehezen lehet a „való világban" alkalmazni. Célunk, hogy megmutassuk, a „való világ” ott van a csoportfolyamatokban, a „szomatodráma szőnyegen”, a és a hétköznapi életünkben is. A kérdés csak annyi, hogyan állunk mi ahhoz, ami a „való világban” történik, hogyan tudjuk azt megtapasztalni, amit már a csoportban átéltünk.

Emellett természetesen ezen a napon elbúcsúzunk a csoporttól is. Felelevenítjük mindazt, amit adtunk a csoportnak és saját magunknak illetve, amit a csoporttól és saját magunktól kaptunk.