Visszajelzések

  • Andi: Köszönöm Viki azt a fel sem sorolható sok mindent, amit kaptam Tőled. Finom, de határozott terelgetésed mindig pont annyit és akkor adott, amikor és amennyit kellett, és be tudtam magamba fogadni. Olyannyira ránk tudtál hangolódni, hogy ez még nagyobb ...
  • Mariann: Hihetetlen, ahogy az egész nap felépül, és az aktuálisan megoldandó élethelyzetre irányul a figyelem! Ismét kibontottam egy réteget magamból!
  • Viki: tegnap, amikor a Demivel jöttünk haza, olyan nagyon más mozgásai voltak ennek a kicsi babának - jóhogy elsőre megijedtem tőle! : ) aztán nyugtáztam, hogy direktben a húgyhólyagomat rugdossa és ez most valami új. de még este is olyan "fura helyen" volt. és ...
  • További visszajelzések

6 nap 6 lépés

A program születése

Kérdezhetitek, hogy miért pont 6 nap? Mi lesz az előnye? Miért lenne érdemes csatlakozni?

Ebben az írásban azokra a pontokra térünk ki, amelyekről úgy gondoljuk, kérdésként merülhetnek fel bennetek a program kapcsán. Amennyiben akad más kérdés is, nagyon szívesen megválaszoljuk, ha megírjátok az e-mail címre.

Mindketten mélyen hiszünk a zárt csoport adta lehetőségek előnyeiben, fontosságában.

Csoporttagként több, mint tíz éve tapasztaljuk ezeket, miközben ismerkedünk önmagunkkal, a csoporttársakkal és az emberi természettel, működéssel. Különféle módszereket követve járunk zárt csoportokba a saját fejlődésünk, saját történetünk megismerése céljából.

Minden csoportnak egyszeri és megismételhetetlen összetétele van és pont azokból az emberekből áll, akik a legjobban tudják segíteni egymás folyamtát ott és akkor. Saját témáink is olyan mélységben bukkannak elő, amennyire mi nyitottak vagyunk rá és amennyire a csoport támogatni tud minket abban a helyzetben. Az éppen aktuális csoport összetétele lehetővé teszi, hogy akár egy régebben foglalkoztató, újra és újra előkerülő témában is új nézőpontokat kaphassunk. Nekünk az is sokat jelentett, hogy megélhettük, nem vagyunk egyedül a világon nyűgjeinkkel, másoknak is vannak olyan nehézségei, élethelyzetei, amelyekkel magukban nem boldogulnak. Sőt, a csoportok által változott meg az is bennünk, hogy az addig „cikinek” tartott igényünket a kívülről jövő segítségre elkezdtük felvállalni, megmutatni.

A másik nagyon fontos észrevételünk: a bizalmi szint alakulása a csoportban. Minél több időt tölthetünk együtt egy közösségben, annál közelebb engedjük magunkat egymáshoz. Ebből alakul ki a csoportszintű összetartás.

Harmadsorban az egyes csoportnapok közötti idő segít az alkalmakon történtek feldolgozásában. Lehetőségünk van megosztani a bennünk zajló és a mindennapokban megélt változásokat. Nagy öröm és erősen motiváló az, amikor a csoport együtt örül velünk a sikereinknek.

Ezek a tapasztalatok, nagyban segítik a csoportvezetői munkánkat. Évek óta vagyunk jelen vezetőként egy-egy csoport életében. Mostanában sokat foglalkoztatott minket, hogy létrehozzunk egy olyan programot, amely időtartamát tekintve jól tervezhető. Ugyanis azt vettük észre az évek során, hogy 100-200 órás csoportokra egyre nehezebben köteleződnek el az emberek. Lehet, hogy ez annak a következménye, ahogy változik a világ körülöttünk, ahogy a bizonytalanság egyre nagyobb az emberekben a jövőt illetően. A 6 nap leghosszabb esetben is fél év alatt lezajlik, úgy véltük ez az időtartam kedvező a résztvevőknek.

Emellett a tematikáját illetően egy olyan ívet ölel fel, ami segít több oldalról megközelíteni a csoporttagokban zajló folyamatokat. Úgy állítottuk össze a programot, hogy a lehető legtöbb időt gyakorlatokkal, játékokkal töltsük. Minden nap készülünk egy rövid blokkal, amelyben a saját élményeink mentén adjuk át tapasztalatainkat, osztjuk meg tudásunkat. Természetesen a személyes élményszerzésen lesz végig a hangsúly. Hisszük, hogy mindenki a saját megéléséből tud a legtöbbet meríteni, a legtöbb felismerést, „aha élményt” megszerezni, éppen ezért sok-sok gyakorlattal, játékkal készülünk a 6 napra.

A program alatt visszaszerezhetjük játékos énünket. Használhatjuk a játékot, ahogy gyerekkorunkban szoktuk, hiszen akkor mindennapos és természetes volt számunkra a játékainkban elmesélni, mi is történik velünk, mi foglalkoztat bennünket.

Ahogy összeállt a 6 nap tematikája, ahogy kerek egésszé vált, megnéztük, mit jelent a 6-os szám a számmisztikában. A 6 az Univerzális harmóniát jelenti, a kapcsolatok harmóniáját. Talán ez volt az i-re a pont, amikor azt éreztük, igen, megérkeztünk, ezt a programot szeretnénk minél több emberhez eljuttatni.

Így született meg a 6 nap 6 lépés, amelyre nagyon nagy szeretettel várunk Benneteket!