Visszajelzések

  • Viki: tegnap, amikor a Demivel jöttünk haza, olyan nagyon más mozgásai voltak ennek a kicsi babának - jóhogy elsőre megijedtem tőle! : ) aztán nyugtáztam, hogy direktben a húgyhólyagomat rugdossa és ez most valami új. de még este is olyan "fura helyen" volt. és ...
  • Andi: Vikitől és a csoportunktól új dimenziókat kaptam útravalónak. A megnyílás, az elfogadás és a befogadás dimenzióit. Ez a szeretetteli, bátorító és erőt adó közeg elindított egy új úton, amit kezdetben bizonytalanul szemléltem. Ma már gazdagabbnak és ...
  • Kriszti: Olvashatok rengeteg okos gondolatot, magammal csak emberek között találkozhatok. Az elvonulás nagyon meleg, biztonságos fészek ehhez a találkozáshoz, hogy utána a hétköznapokban szabadabban, magabiztosabban tudjak szárnyalni.
  • További visszajelzések

6 nap 6 lépés

A program születése

Kérdezhetitek, hogy miért pont 6 nap? Mi lesz az előnye? Miért lenne érdemes csatlakozni?

Ebben az írásban azokra a pontokra térünk ki, amelyekről úgy gondoljuk, kérdésként merülhetnek fel bennetek a program kapcsán. Amennyiben akad más kérdés is, nagyon szívesen megválaszoljuk, ha megírjátok az e-mail címre.

Mindketten mélyen hiszünk a zárt csoport adta lehetőségek előnyeiben, fontosságában.

Csoporttagként több, mint tíz éve tapasztaljuk ezeket, miközben ismerkedünk önmagunkkal, a csoporttársakkal és az emberi természettel, működéssel. Különféle módszereket követve járunk zárt csoportokba a saját fejlődésünk, saját történetünk megismerése céljából.

Minden csoportnak egyszeri és megismételhetetlen összetétele van és pont azokból az emberekből áll, akik a legjobban tudják segíteni egymás folyamtát ott és akkor. Saját témáink is olyan mélységben bukkannak elő, amennyire mi nyitottak vagyunk rá és amennyire a csoport támogatni tud minket abban a helyzetben. Az éppen aktuális csoport összetétele lehetővé teszi, hogy akár egy régebben foglalkoztató, újra és újra előkerülő témában is új nézőpontokat kaphassunk. Nekünk az is sokat jelentett, hogy megélhettük, nem vagyunk egyedül a világon nyűgjeinkkel, másoknak is vannak olyan nehézségei, élethelyzetei, amelyekkel magukban nem boldogulnak. Sőt, a csoportok által változott meg az is bennünk, hogy az addig „cikinek” tartott igényünket a kívülről jövő segítségre elkezdtük felvállalni, megmutatni.

A másik nagyon fontos észrevételünk: a bizalmi szint alakulása a csoportban. Minél több időt tölthetünk együtt egy közösségben, annál közelebb engedjük magunkat egymáshoz. Ebből alakul ki a csoportszintű összetartás.

Harmadsorban az egyes csoportnapok közötti idő segít az alkalmakon történtek feldolgozásában. Lehetőségünk van megosztani a bennünk zajló és a mindennapokban megélt változásokat. Nagy öröm és erősen motiváló az, amikor a csoport együtt örül velünk a sikereinknek.

Ezek a tapasztalatok, nagyban segítik a csoportvezetői munkánkat. Évek óta vagyunk jelen vezetőként egy-egy csoport életében. Mostanában sokat foglalkoztatott minket, hogy létrehozzunk egy olyan programot, amely időtartamát tekintve jól tervezhető. Ugyanis azt vettük észre az évek során, hogy 100-200 órás csoportokra egyre nehezebben köteleződnek el az emberek. Lehet, hogy ez annak a következménye, ahogy változik a világ körülöttünk, ahogy a bizonytalanság egyre nagyobb az emberekben a jövőt illetően. A 6 nap leghosszabb esetben is fél év alatt lezajlik, úgy véltük ez az időtartam kedvező a résztvevőknek.

Emellett a tematikáját illetően egy olyan ívet ölel fel, ami segít több oldalról megközelíteni a csoporttagokban zajló folyamatokat. Úgy állítottuk össze a programot, hogy a lehető legtöbb időt gyakorlatokkal, játékokkal töltsük. Minden nap készülünk egy rövid blokkal, amelyben a saját élményeink mentén adjuk át tapasztalatainkat, osztjuk meg tudásunkat. Természetesen a személyes élményszerzésen lesz végig a hangsúly. Hisszük, hogy mindenki a saját megéléséből tud a legtöbbet meríteni, a legtöbb felismerést, „aha élményt” megszerezni, éppen ezért sok-sok gyakorlattal, játékkal készülünk a 6 napra.

A program alatt visszaszerezhetjük játékos énünket. Használhatjuk a játékot, ahogy gyerekkorunkban szoktuk, hiszen akkor mindennapos és természetes volt számunkra a játékainkban elmesélni, mi is történik velünk, mi foglalkoztat bennünket.

Ahogy összeállt a 6 nap tematikája, ahogy kerek egésszé vált, megnéztük, mit jelent a 6-os szám a számmisztikában. A 6 az Univerzális harmóniát jelenti, a kapcsolatok harmóniáját. Talán ez volt az i-re a pont, amikor azt éreztük, igen, megérkeztünk, ezt a programot szeretnénk minél több emberhez eljuttatni.

Így született meg a 6 nap 6 lépés, amelyre nagyon nagy szeretettel várunk Benneteket!